Френският президент Еманюел Макрон обяви разпускането на Националното събрание и призова за нови парламентарни избори. Това се

...
Френският президент Еманюел Макрон обяви разпускането на Националното събрание и призова за нови парламентарни избори. Това се
Коментари Харесай

След тежко изборно поражение, Макрон призова за предсрочни избори

Френският президент Еманюел Макрон обяви разпускането на Националното събрание и прикани за нови парламентарни избори. Това се случи откакто неговата партия Ренесанс загуби европейските избори в страната. Той предложи датите 30 юни и 7 юли. Партията на Марин льо Пен " Национален общ брой " завоюва 31,5% от гласовете, до момента в който партията на Макрон има 15,2%.  Резултатите са тежък удар за Макрон, който два пъти победи Марин льо Пен на президентските избори. 

Първият тур на изборите за долната камара на Националното заседание ще се организира на 30 юни, а вторият тур - на 7 юли, съобщи Макрон в послание към нацията.

" Резултатът от европейските избори не е добър резултат за партиите, които пазят Европа ", сподели президентът, представен от Франс прес.

Френският " Национален общ брой " на Марин Льо Пен нанесе тежко проваляне на центристкия алианс на Еманюел Макрон.

Народно събрание събра над два пъти повече гласове от алианса на президента, сочат прогнозните резултати.

В речта си пред поддръжници Бардела съобщи, че французите са „ изразили предпочитание за смяна “ и прикани Макрон да свика предварителни парламентарни избори.

Резултатът е най-хубавият, регистриран в миналото от " Национален общ брой " на избори във Франция.

Единствената разтуха за ръководещата партия е, че съумя да резервира второто място пред социалистите, които излизат трети с 13-14% от гласовете.

Резултатите са тежък удар за Макрон, който дълго време се представяше като опора против крайната десница в Европа и два пъти победи водача на " Национален общ брой " Марин льо Пен на президентските избори.

Резултатите от изборите също по този начин бележат сериозен миг, защото погледите се насочват към президентския избор във Франция през 2027 година, когато Макрон не може да се кандидатира още веднъж, а Льо Пен има голям късмет да завоюва позицията в Елисейския замък./БГНЕС
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР